Your project details have been sent!

You will receive a notification to your registered email address when they reply.

View message

Unagru Architecture Urbanism

0 reviews
Visit website
"Unconventional, elegant and playful architecture crafted with and around our clients. "

Unagru Architecture Urbanism

0 reviews
Visit website

Our location

LG3 Cell Studios
23-27 Arcola Street
London
London
E8 2DJ
https://www.unagru.com


Locations we cover

Nationwide


Opening hours

Mon 9:00am - 6:00pm

Tue 9:00am - 6:00pm

Wed 9:00am - 6:00pm

Thu 9:00am - 6:00pm

Fri 9:00am - 5:00pm

Sat Closed

Sun Closed


Our story

Our Mission Statement

* To design beautiful and healthy spaces with a critical relationship to their broadest context.
* To achieve simplicity and lightness through complex reasoning and refined detailing.
* To give importance and research the way things feel. We strive to achieve Happiness through architecture by designing with the clients’ aspirations and emotions in mind.

I. We are research-oriented.
* We foster learning. Learning from and teaching to as many people as possible.
* We look for opportunities to understand better the world with every project. Each project has a theme at its core, which becomes a goal in of itself.
* We work hard on finding the best solutions.
* Every project is an opportunity to reflect and act on the city, society and landscape.

II. Clients
* We approach every project through the eyes of the client and end-user.
* We control the process and protect the client against the waste of time and money.
* Excellent service comes with consistent communication.
* Enduring design and construction quality.
* We conduct ourselves honourably. We never have excuses, never shift responsibilities.

III. We embrace the natural and artificial as one:
* We provide solutions that can significantly reduce the carbon footprint.
* We provide solutions that allow for networking and compounding the effects of our projects in their contexts.
* We are urban: we like complexity and thrive in large-scale, long-term, urban projects.
* We care about empowering people, but we are also technically knowledgeable and affirmative in providing solutions, not just questions.


Architects & Designers Project range: £180,000 - £5,000,000

Services

Project Management

Planning Application

Technical Drawings

Design Drawings

Styles

New Build

Basement Conversions

Internal Renovations

Loft Conversions

Extensions


Portfolio

Project: The Boat and Pavilion

2017

£150,000

Richmond, London

House for a family of sailors. The brief: an enclosed kitchen, more storage and service area at ground floor, a more direct relationship with the garden. Our proposal reflects the clients needs and focuses on compression and expansion of space.

Photos

View all (10)

Project: Spider

2018

£90,000

Bromley

The original rear ground floor of this large semi-detached Edwardian house in Bromley was extremely fragmented, resulting in small, dark spaces and little flexibility. Our proposal was to unite the three-and-a-half rooms forming the rear ground floor into one large space. Rather than simply knocking down walls and creating a single space, we have worked with clients on selecting the features worth preserving, with the aim of increasing rather than reducing the richness of the resulting space.

Photos

View all (12)

Project: Sponge

2019

£600,000

Queen's Park London

This project is an experiment on a shift of scale: from a house composed of floors to a narrative whole. Rather than stacking uses on separate levels, we have imagined a continuous flow throughout the house. The circulation areas merge into one another and the living spaces through small double-height spaces.

Photos

View all (10)

Project: Peckham Glass Box

2017

£130,000

Peckham, London

The side extension is designed as very light glass planes which respect the ceiling’s continuity and bring light inside the previously very dark space. The rear extension is designed as a frameless glass box, to achieve maximum brightness, underline the ceiling line, and incorporate the rear courtyard. The latter, also framed by the ceiling line, becomes part of the ground floor layout.

The threshold between the rear sitting room and the extension is treated as yet another, metaphorical small

Photos

View all (9)

Project: Colander House

2018

£70,000

Brentford, London

The Colander was a traditional Victorian terraced house, with a very long and dark entrance hall, very dark kitchen and dining rooms with hardly any direct light. The brief from our client was to extend and brighten their kitchen, which was confined behind a semi-transparent lean-to, and to make sense of the disconnected interior and create a bright contemporary kitchen and dining space.

Photos

View all (7)

Project: Peckham Courtyard

2019

£110,000

Camberwell, London

Peckham Courtyard is a refurbishment and extension of a Victorian, end of terrace house in Peckham, London.

The clients wanted to create a better connection to the sky and garden. Our design brings a new relationship to the internal space, linking the front and rear of the home and connecting the interior space with the garden. The project is another step in our research on space continuity, compression and expansion.

Photos

View all (9)

Project: Insideout Courtyard House

2018

£40,000

South Acton, London

By adding a small ground floor rear extension to the traditional Victorian ground floor flat, we were able to deliver the changes the client needed to meet the necessities of a growing family airy and creating a bright sequence of spaces, carefully designed to meet the exact needs of the inhabitants. On any bright day, the layout expands to incorporate the patio and therefore becomes a circular sequence of interconnected rooms.

Photos

View all (8)

Project: Studdridge Tiny Courtyard

2018

Parsons Green, London

The ground floor was made more fluid, complex and bright through the introduction of two steps between the front and rear areas, and the opening of a small courtyard to light the spine wall area.

The side return extension area was treated as a much more contemporary part of the composition, with flush edges and stone finishes. The basement, with a guest bedroom, utility and storage facilities as well as media and playroom, was detailed a non-compromising contemporary space.

Photos

View all (10)

Reviews

There are currently no reviews for this business.

Sign Up

minimum password length is 6 characters
I have read the terms of use along with the privacy and cookies policies.

Sign up with Facebook Sign up with Google

Are you a business? Learn more

Already have a Love Renovate account?

Log In

Are you a registered business with us? Sign in here


Sign in with Facebook Sign in with Google

Don't have an account?

Reset Your Password